Създадено за Leki

Хотдог с македонска наденица Leki и печени чушки

Един нов прочит на едно любимо ястие

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти
  • македонска наденица Leki - 4 бр - 5.56 лв
  • питки - 4 бр - 1.49 лв
  • червени чушки - 5 бр - 3.59 лв
  • кисели краставички - 6 бр - 2.47 лв
  • майонеза - 150 гр - 1.79 лв
  • чесън - 3 скилидки - 0.24 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • зехтин - 30 мл - 0.33 лв
  • сол на вкус

Традициите не са това, което бяха и хотдог може да се направи не само с кренвирш, но и с наденица. Горчицата и кетчупът изобщо не са задължителни. Вместо тях може да си забъркате домашен майонезен сос с кисели краставички и кълцана салата от печени чушки. Издълбайте питката, няма нужда от толкова много хляб, и използвайте само хрупкавата й част. Добавете запечена наденица и магията се получава от само себе си. Хотдог, но много по-добър от оригинала!

Каква наденица да вземете! Обикновено отговорът е каквато ви харесва, но този път ще заложим на македонска наденица Leki. Превъзходна е, когато мине през огъня. Освен това вкусът й се вписва съвършено в компанията на печените чушки, киселите краставички и хрупкавия бял хляб. Запечете я достатъчно дълго, така че да може да освободи онова неповторимо уханние и ръбчетата да станат приятно хрупкави.

Най-важното, преди да поднесете вашия хотдог с македонска наденица, е да не го оставяте да престоява. Сглобете всички елементи и поднесете веднага. Иначе хлебчето ще се пропие със сос и ще омекне, а точно това не искаме. Едно от най-досадните неща в оригиналния хотдог е именно напояването на хлебчето. Ще го избегнете, като извървите бързо крачките от барбекюто до масата.

Няма да е честно, ако не си отворите студена бира с вашия хотдог. Традициите може и да не са това, което бяха, но защо да не вземем доброто от тях.

Наздраве и да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

  1. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги изпечете на барбекю. Завийте ги в алуминиево фолио и ги оставете да се задушат за 20 минути.
  2.  Обелете чушките, нарежете ги на дребни кубчета и ги сложете в купа. Прибавете ситно нарязания чесън и магданоз, залейте със зехтин, овкусете със сол и разбъркайте много добре.
  3.  Нарежете киселите краставички на малки кубчета. Разбъркайте майонезата с 2-3 с.л. от маринатата от краставичките и към така получения сос сложете нарязаните краставички. Разбъркайте добре.
  4.  Обелете наденицата, нарежете на гребен и прободете на шишче, така че да се изправи напълно. Изпечете я на барбекюто.
  5.  Щом наденицата се изпече, разрежете питките по дължина и издълбайте средата. Намажете с майонезения сос, сложете от печените чушки, върху тях сложете наденицата, отново намажете с майонезения сос и завършете с печени чушки.

Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти