Създадено за Белла България

Гирос от пилешко месо

Сочно и засищащо предложение за вечеря

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

пилешко месо за гирос Creta Farms - 2 пакета

чеснов сос - 200 гр

салата айсберг - 1 бр

краставици - 1 бр

домати - 2 бр

питка за гирос - 4 бр

Сочният и засищащ гирос с пилешко месо е гръцкият начин да хапнете нещо на крак и набързо. Появява се в Атина след Втората световна война, но на масова популярност започва да се радва през 70-те години на миналия век. Наричат го гръцки дюнер, в което има обективни исторически основания, но гърците са направили така, че той наистина да се отличава от дюнера. Първо, прави се с по-дебела питка, подобна на тази за сувлаки. Второ, предлага се основно с пилешко и свинско. И трето, поднася се с дзадзики. Принципът на приготвяне на месото е същият, само че гиросът си има вкус на гръцко.

Трикът и при дюнера, и при гироса е не само изпичането, но и подправянето на месото. Вкъщи това е трудно постижимо. За радост на всички почитатели на този тип храна, със специалното месо за гирос на Creta Farms домашният гирос с пилешко е възможен и също толкова вкусен, колкото и оригиналът. Изпича се за десетина минути – точно колкото да си приготвите добавките, с които искате да го гарнирате.

Традиционно в гироса се слагат домати, лук, пържени картофи и дзадзики. Съгласете се, че това е трудно за отхапване. А и не е задължително. В крайна сметка всичко е въпрос на вкус. Затова ние го направихме с чеснов сос, айсберг, домати и краставици. Вие изберете вашия перфектен варинт по свой вкус и се насладете на всяка хапка.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Извадете пакета с пилешко месо "Крета Фармс" от фризера, отгорете го, изсипете месото върху хартия за печене в тавичка и оставете да постои 5-10 минути.

2. Изпечете месото в предварително загрята на 180 градуса фурна за 6-8 минути.

3. През това време обелете краставицата, разрежете я на 2, почистете я от семките, след което я нарежете на тънки лентички. Доматите нарежете на полумесеци. Салатата айсберг измийте и накъсайте на средно големи парчета.

4. Докато месото е във фурната, сложете питките да се затоплят за 1-2 минути.

5. Извадете питките и месото от фурната. Намажете всяка питка щедро с чеснов сос, сложете от салатата айсберг, по няколко ивички краставица и 3-4 резенчета домат. Накрая покрийте с пилешкото месо на "Крета Фармс". По желание може да добавите още чеснов сос отгоре.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти