1 литър соево мляко
1 шушулка ванилия
4 шушулки кардамон
1 пръчка канела
3 гвоздейчета карамфил
3 зърна черен пипер
3 филийки корен джинджифил
60 г захар
4 желатинови листа
печени ядки и сушени плодове
Начин на приготвяне:
1. Накиснете желатиновите листа в купа със студена вода за 10 минути.
2. Сипете соевото мляко в тенджера заедно със захарта, пръчката канела, карамфила, зърната черен пипер, разтворените шушулки кардамон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия, както и самата шушулка. Добавете и филийките джинджифил. Варете сместа в продължение на 3-4 минути.
3. Изстискайте желатина и го пуснете в топлата смес със соево мляко. Разбъркайте, докато се разтопи.
4. Прецедете сместа в кана. Разсипете сместа в стъклени чашки или купички. Подредете ги в тава и ги оставете да изстинат на стайна температура. След това ги поставете в хладилник за минимум 4 часа.
5. Гарнирайте десертите с нарязани на едро сушени плодове и печени ядки по избор.