Необходими продукти:
200 г сушени плодове (смокини, кайсии, червени боровинки, стафиди)
100 г ядки (орехи, лешници и тиквени семки)
1-2 с.л. мед
1 с.л. кокосово масло
200 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
Накиснете за 4-5 часа плодовете и ядките във вода, измийте ги добре. Смелете всички съставки без шоколада в блендер.
На водна баня разтопете шоколада. Намажете формите за бонбони или силиконови форми за лед с разтопения шоколад, поставете ги в хладилника, докато стегне шоколадът.
Разпределете плодовата смес по равно, покрийте я с останалия шоколад и отново я върнете в хладилника. Ако не разполагате с форми за бонбони, можете да направите топчета от сместа, които да залеете с разтопения шоколад.
Здравословни шоколадови бонбони
Здравословни шоколадови бонбони
14551
Необходими продукти