за основата:
200 г пълнозърнести крекери
100 г краве масло
за крема:
520 г крем сирене
400 г подсладено кондензирано мляко
120 г ананас от консерва (шайби)
120 г ягоди
100 г течен шоколад
10 г бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
Крекерите се смилат и се разбъркват с разтопеното масло, трябва да се получи смес с консистенция на мокър пясък.
Маслените трохи се разпределят в тавичка, застлана с хартия за печене. Притискат се добре и се оставят за 5 минути във фризер.
След това се намазват с течния шоколад. Основата се прибира във фризер, за да стегне добре.
Ягодите и ананасът се нарязват на кубчета. Крем сиренето се разбива с подсладеното кондензирано мляко и ваниловата захар.
Половината от плодовете се заделят за украса, останалите се изсипват в крема.
Върху студената основа се разпределя кремът, заглажда се и се поръсва със заделените плодове. Чийзкейкът се прибира отново във фризера за няколко часа, за да стегне. Препоръчително е, да се извади няколко минути преди да се нареже и сервира.
По желание се полива с малко мед.
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци