200 г захар
100 г вода
1 пакетче ванилова захар
200 г сурови белени бадеми
Начин на приготвяне:
Сипете водата и захарта в тенджерка и поставете на умерен огън. Добавете ваниловата захар като разбърквате. Продължете да разбърквате докато сместа заври и захарта се разтопи.
Добавете бадемите и продължете да разбърквате докато водата се изпари, а захарта се превърне в карамел с тъмнозлатист цвят и започне леко да се втвърдява.
Дръпнете от огъня и изсипете карамелизираните бадеми на един слой върху лист пергаментова хартия. След като изстинат, ги пресипете в купичка и поднесете към кафето.
Прочетете още:
Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко