Необходими продукти:
за тестото:
400 - 500 гр. брашно
150 гр. кафява захар
60 гр. масло
2-3 яйца
3 с.л. мед
2 с.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
подправки за меденки
за белтъчената глазура:
1 белтък
150 - 200 гр. пресята пудра захар
няколко капки лимонов сок (за блясък)
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата и меда, разбийте добре и добавете захарта и маслото.
Прибавете содата при брашното, смесете с течните съставки и подправките.
Разбийте с приставки за тесто и доомесете с ръце.
Разточете и оформете меденките.
Печете на 160 градуса до готовност.
Украсете сладките със смес от белтък, пудра захар и няколко капки лимон.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Дъхави кафени сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад