Необходими продукти:
135 г кокосово масло
110 г царевично нишесте
110 г оризово брашно
30 г кокосово брашно
15 г захар
1/2 ч. л. ксантанова гума
1/4 ч. л. сол
за плънката:
150 г кашу (накиснато във вода за 1 нощ)
10 г бурбонска ванилова захар
50 мл сироп от агаве (или мед)
70 мл кокосово мляко
1 банан
3 с. л. кокосово масло (разтопено)
2 с. л. сок от лимон
за гарниране:
200 г пресни ягоди
2 кивита
1 банан
Начин на приготвяне:
В купата на блендер се смесват оризовото брашно, царевичното нишесте, кокосовото брашно, захарта, солта и ксантановата гума.
Добавя се кокосовото масло и се смила. Сместа се прехвърля в купа и постепенно се добавят между 50 и 100 мл студена вода, като се разбърква.
От полученото тесто върху лист пергаментова хартия се оформя тънка кора.
Прехвърля се във форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 24 см, така че да покрива и стените. Излишното тесто се отстранява. Формата се прибира във фризер за 40 минути.
Охладеното тесто се покрива с пергаментова хартия, върху която се сипва стар нахут или боб, за да не бухва. Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
Предварително накиснатото във вода за 1 нощ кашу се отцежда и се измива. Смила се в блендер, заедно със сиропа от агаве, ваниловата захар, кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло, лимоновия сок и начупения банан.
Полученият крем се изсипва върху блата и се замразява за 1 час.
Бананът се реже на шайби, кивито – на парчета, а ягодите се разполовяват. Плодовете се подреждат върху охладения тарт.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Кекс с тахан, сусам и мляко
Двойношоколадов кекс с цял портокал
Бърз кекс с кисело мляко
Ароматен кекс с индийско орехче
Шоколадов кекс с банани
Бисквити от кекс