Веган шоколадова крем торта

Веган шоколадова крем торта

Веган шоколадова крем торта
Снимка: Личен архив
5 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 гр орехи
600 гр фурми
120 гр сушени череши или боровинки
120 гр какаово масло (разтопено)
60 гр сурово какао на прах
30 гр сусам (може и черен)
1 ч.л. бурбонска ванилия
½ ч.л. сол 

Ганаш крем
50 гр кокосово масло (разтопено)
50 гр сурово какао на прах
10 гр подсладител по избор
½ ч.л. сол

Представяме ви една рецепта, предоставена ни от нашия колега Петър Кръстев, който освен отличен програмист, е и отличен майстор на сладкишите:

За тортата:

Накиснете предварително фурмите в топла вода за минимум 40 мин. и ги почистете след това. Смелете орехите на ситно, изсипете ги във форма за торта с падащо дъно, в която вече сте поставили хартия за печене. Притискайте силно с длан орехите, за да се оформи блат, без дупки.

След това смелете фурмите до получаване на хомогенна смес. Добавете и останалите съставки за плънката. Получената смес се разстила върху основата и се изравнява добре. Сложете тортата в хладилник за няколко часа или във фризера за 40 мин.

За ганаша:

Поставете съставките за ганаша в купа и ги разбърквайките добре. Извадете тортата от хладилника и я залейте със сместа равномерно. Когато кремът стане матов, значи е стегнал добре.

Вариантите за сервиране на десерта са три – можете да нарежете и сервирате незабавно, като така кремът ще бъде по-мек и сладък. Друг вариант е да сложите тортата обратно в хладилника и кремът ще стегне повече. Третият вариант е да оставите тортата във фризера и да я сервирате замразена - като сладоледена торта.

Тортата може да се съхранява в хладилник до 20 дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти