150 г брашно
70 г нишесте - царевично, пшенично
70 г пудра захар
80 г смлени орехи
150 г краве масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)
200 г пудра захар + ванилия (за овалване)
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи.
Отгоре нарязваме на маслото на кубчета и прибавяме жълтъците. Замесваме сместа, докато тестото стане гладко.
Оставяме тестото за една вечер или поне 3-4 часа в хладилника да стегне.
На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина кръгове, които правим на пръчици 6-7 см, с дебелина около 1 см и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С).
Печем върху застлана с хартия за печене тане, на 180 градуса до порозовяване. Още докато са горещи, ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия.
Вижте още сладки предложения:
- Бързи сладки с шоколад
- Сладки с шоколадов чипс и портокал
- Сладки с шамфъстък и глазура
- Кокосови сладки