Тънки джинджифилови бисквити с меласа

Бързи и ароматни

3.5 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 ч.ч. + 2 с.л. брашно

1 1/2 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. сода бикарбонат

3/4 ч.л. сол

1 ч.ч. безсолно масло

1 1/2 ч.ч. захар

1 голямо яйце + 1 жълтък

2 с.л. захаросан джинджифил

1 с.л. настърган джинджифил

1/3 ч.ч. меласа

1 ч.ч. едра кристална захар

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете сухите съставки - брашно, смлян джинджифил, сода бикарбонат и сол. Разбъркайте.

2. В друга купа разбийте маслото със стайна температура заедно със захарта. Добавете прясно настъргания джинджифил, яйцето и жълтъка. Разбийте до кремообразност.

3. Без да спирате разбиването, добавете на порции сухите съставки и меласата, като ги редувате. Покрийте тестото с прозрачно фолио и поставете в хладилник поне за 1 час.

4. Оформете малки топки от сместа с помощта на малка лъжица за сладолед (= 1 ч.л.) и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Охладете за 30 минути.

5. Подредете по 12 топчета в тава, постлана с хартия за печене, на 5 см разстояние едно от друго. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 12-14 минути, докато краищата станат тъмнокафяви. Охладете ги 5 минути върху решетка. Съхранявайте ги до 2 дни в контейнер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти