Необходими продукти:
500 г шоколадов кувертюр
120–150 мл животинска сметана
70 мл бърбън
2 шушулки кардамон
1 ванилия
1/4 ч. л. сух джинджифил
за овалване:
100 г бадеми
50 г кокосови стърготини
50 г какао
Начин на приготвяне:
Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадовият кувертюр.
Разбърква се, докато шоколадът се разтопи.
Сипва се бърбънът и отново се разбърква. Сместа се разделя на три части.
Едната се ароматизира с ванилията, втората – със стрития кардамон.
А третата – с джинджифила. Оставя се да стегне за няколко часа на хладно.
След това се оформят трюфели.
Ваниловите се овалват в какао, джинджифиловите в накълцани бадеми, а кардамоновите – в запечени кокосови стърготини.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Любопитни факти за шоколадовите бонбони
Шоколадови бонбони за вегани
Влюбени бонбони
Кекс с шоколад и... майонеза
За какво са полезни орехите