Трюфели с бърбън

Делнични удоволствия

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
500 г шоколадов кувертюр
120–150 мл животинска сметана
70 мл бърбън
2 шушулки кардамон
1 ванилия
1/4 ч. л. сух джинджифил

за овалване:
100 г бадеми
50 г кокосови стърготини
50 г какао

Начин на приготвяне:

Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадовият кувертюр. 

Разбърква се, докато шоколадът се разтопи. 

Сипва се бърбънът и отново се разбърква. Сместа се разделя на три части. 

Едната се ароматизира с ванилията, втората – със стрития кардамон.

А третата – с джинджифила. Оставя се да стегне за няколко часа на хладно. 

След това се оформят трюфели. 

Ваниловите се овалват в какао, джинджифиловите в накълцани бадеми, а кардамоновите – в запечени кокосови стърготини.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Любопитни факти за шоколадовите бонбони
Шоколадови бонбони за вегани
Влюбени бонбони
Кекс с шоколад и... майонеза
За какво са полезни орехите

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти