Необходими продукти
300 г бял шоколад
70 г краве масло
70 мл животинска сметана
1 шушулка ванилия
кората от 1 лайм
за овалване:
прах от червени боровинки или от цвекло
Начин на приготвяне:
Сметаната се кипва заедно със семенцата от шушулката ванилия.
Шоколадът се накълцва и се разтопява на водна баня. Добавя се маслото и се оставя да се разтопи.
Разбърква се и се поръсва настърганата кора от лайм.
Налива се и сметаната с ванилията. Сместа се разбърква добре, охлажда и се прибира в хладилник, за да стегне.
От сместа се оформят топчета.
Овалват се в прах от червени боровинки, цвекло, малини или в какао.
Прочетете още:
- Любопитни факти за шоколадовите бонбони
- Шоколадови бонбони за вегани
- Влюбени бонбони
- Кекс с шоколад и... майонеза
- За какво са полезни орехите