Торта „Павлова“ с вкус на капучино

Различен прочит на една класика

3.75 от общо 8 гласа
150 мин.
Необходими продукти

250 г захар

4 ч.л. инстантно смляно кафе

4 белтъка от свободни кокошки

щипка сол

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. бял винен оцет

300 мл течна животинска сметана (мин. 35% масленост)

1 ч.л. какао

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете тавата на фурната с хартия за печене. По средата очертайте кръг с молив, с диаметър 23 см.

2. В малка купа смесете захарта и разтворимото негранулирано кафе.

3. В чиста и добре подсушена метална купа сипете белтъците и добавете щипка сол. Разбийте с помощта на миксер до образуването на твърд сняг. Без да спирате да разбивате, започнете да добавяте сместа от захар и кафе, лъжица по лъжица. Меренгът трябва да придобие звят на капучино - екрю.

4. Добавете царевичното нишесте и оцета и разбъркайте много внимателно с помощта на чиста и суха метална лъжица.

5. Изсипете сместа върху очертания кръг в тавата. Загладете я отстрани и отгоре. Намалете градусите на 150 и поставете тортата във фурната за 1 час. След това изключете фурната и оставете тортата вътре да изстива в продължение на една нощ.

6. Разбийте сметаната с помощта на миксер до пухкавост и не съвсем плътна консистенция. Покрийте с нея тортата. Накрая поръсете с тънък слой какао с помощта на цедка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти