200 г белтъци
400 г захар
5 г винен оцет
10 г царевично нишесте
700 г сладкарска сметана, 35% масленост
300 г малини (къпини)
Начин на приготвяне:
Поставете белтъците в купата на миксера. Започнете да биете на средна скорост, докато сместа не стане бяла и пенеста. Лъжичка по лъжичка добавяйте захарта. Когато сложите цялата захар, започнете да бъркате на висока скорост.
Щом сместа се сгъсти, намелете скоростта и добавете оцета и царевичното нишесте. Те ще помогнат сърцевината на „Павлова“ да стане кремообразна и еластична.
Отново увеличете скоростта и бъркайте, докато сместа не стане стегната и блестяща.
Напълнете сладкарски пош със сместа и поставете накрайника 1A. Застелете тавата с хартия за печене. Направете 12 диска и 12 „капачета“. Печете на 100 градуса около 90 минути. Оставете ги във фурната, докато хубаво изстинат. Не отваряйте вратата през първите 15 минути.
Когато целувките са добре изсъхнали, разбийте сметаната до получаването на твърда пяна.
Върху основата, която направихте, с лъжица поставете от сметаната, после подредете отгоре малини и захлупете с капачето.
Други рецепти:
- Бързи сладки с шоколад
- Сладки с шоколадов чипс и портокал
- Сладки с шамфъстък и глазура
- Кокосови сладки