Торта от паста

С аромат на амарето и плодове

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

200 г паста „Лингуини“
130 г захар
50 г белени бадеми
50 г стафиди
50 мл ликьор „Амарето“
4 ябълки (сорт „Грени Смит“)
4 яйца
кората от 1 портокал
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус

Ако обичате макарони на фурна, няма как да не харесате и тази рецепта за необичайна торта от спагети.

Начин на приготвяне:

Стафидите се накисват в ликьора. 

Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, залива се със студена вода, за да се спре процесът на варене и отново се отцежда. 

Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Заливат се с лимоновия сок. 

Бадемите се накълцват. 

Яйцата се разбиват със 100 г от захарта.

В тях се изсипват ябълките, стафидите, заедно с ликьора, добавят се настърганата портокалова кора и бадемите. 

Пастата се разбърква с яйчната смес и се изсипва в квадратна форма за печене, покрита с пергаментова хартия. 

Завива се с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за 40 минути. 

След това фолиото се отстранява, десертът се поръсва с останалата захар и се допича за още 40 минути.

Още рецепти за торта:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти