200 г паста „Лингуини“
130 г захар
50 г белени бадеми
50 г стафиди
50 мл ликьор „Амарето“
4 ябълки (сорт „Грени Смит“)
4 яйца
кората от 1 портокал
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
Ако обичате макарони на фурна, няма как да не харесате и тази рецепта за необичайна торта от спагети.
Начин на приготвяне:
Стафидите се накисват в ликьора.
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, залива се със студена вода, за да се спре процесът на варене и отново се отцежда.
Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Заливат се с лимоновия сок.
Бадемите се накълцват.
Яйцата се разбиват със 100 г от захарта.
В тях се изсипват ябълките, стафидите, заедно с ликьора, добавят се настърганата портокалова кора и бадемите.
Пастата се разбърква с яйчната смес и се изсипва в квадратна форма за печене, покрита с пергаментова хартия.
Завива се с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за 40 минути.
След това фолиото се отстранява, десертът се поръсва с останалата захар и се допича за още 40 минути.
Още рецепти за торта:
- Лека плодова торта
- Неделна торта без печене
- Малка ягодова торта
- Как да направим шоколадова торта за една минута
- Палачинкова торта
- Виенска торта за шокоманиаци