Необходими продукти:
2 или 3 опаковки в зависимост от размера, от любимите ви рула
1 опаковка малки кроасанчета
2 опаковки нишесте
15 супени лъжици захар
1 литър прясно мляко
50 грама масло
1 млечен шоколад
1 опаковка бисквити
1 банан или друг плод по избор
Необходими продукти:
Започваме като приготвим крема. Вашето може да се приготвя по различен начин, в зависимост от вида, който сте взели, но в нашия случай сложихме 800 мл от млякото да заври, като в него прибавихме и захарта. През това време разтворихме двете нишестета в останалото мляко. Използвахме две, за да стане по-гъст и да стегне по-бързо, не е фатално да използвате едно, но ще трябва да почакате по-дълго.
Когато млякото ни завря, добавихме разтворено нишесте на тънка струйка и разбъркахме, докато стане готово. А когато е готово трябва да го разделите на двете, като в едната половина начупвате млечния шоколад и разбърквате, докато се разтопи напълно.
Когато кремчето ни е готово, нарязваме рулата на филийки с дебелина около сантиметър. Важно е да не е прекалено тънко, за да може да държи тортата. Във форма за кекс слагаме готварско фолио, за да ни е по-лесно после да обърнем тортата и редим филийките от рулата.
Като ги наредим хубаво, изсипваме едната част от крема, няма значение коя, ние сложихме първо белия. След като го разстелим равномерно нареждаме кроасанчетата и парченцата от плода. И после заливаме с втория крем. Тук е моментът да кажем, че може да направите тортата и в различна форма, но най-вероятно ще ви е нужно и различно количество от съставките.
След като наредим кроасанчетата и плода, изсипваме и другият крем и започваме с напояването на бисквитите. Ние ги напоихме в прекрасен домашен черешов компот, но може да използвате каквото пожелаете. Чисто мляко или разреден сироп. Важното е да не бъдат сухи. Когато ги напоите ги редите върху крема. Бисквитите ще бъдат дъното на нашият сладкиш.
Завива ме ги със стърчащото фолио и прибираме тортата в хладилника, докато стегне добре.
По желание може на водна баня да разстопите шоколад, за заливка. Просто сипвате 2-3 супени лъжици прясно мляко, натрошаватe шоколада вътре и бъркате, докато шоколадът е напълно разтопен. Това трябва да се случи чак след като тортата е стегнала обаче, за да я залеете след като сте я извадили от формата за кекс.
След това е нужно шоколадът да изстине и тази прекрасна торта ще бъда гoтова за похапване! Да ви е сладко!
Прочетете още: