Торта Гараш

Класическо шоколадово изкушение

4.5 от общо 6 гласа
210 мин.
Необходими продукти

За блата

белтък - 10 бр.

захар - 200 гр -

орехи - 400 гр 

За пълнежа

сладкарска сметана - 400 гр 

натурален шоколад - 450 гр 

захар фина - 100 гр 

За заливката

натурален шоколад - 200 гр 

течна сметана - 100 мл 

орехи за украса

Няма как да не те опитвали многократно торта Гараш, а днес от Mate Kitchen ни предлагат тази традиционна и лесна рецепта за вкусна шоколадова торта. Обикновено, когато имаме нужда от торта, търсим в сладкарницата, но това не значи, че не може да се поглезите със собственоръчно направено сладко изкушение.

Начин на приготвяне:

За блата

1. Разпенете белтъците на средна скорост и добавете захарта на порции, като разбивате докато напълно се разтопи. След това увеличете скоростта и бийте белтъците докато станат с кремообразна консистенция, но не ги разбивайте на плътен сняг.

2. Прибавете смлените орехи и разбъркайте внимателно до хомогеност.

3. Разделете сместа на 5 равни части.

4. Налейте 1/5 в кръгла форма с подвижно дъно с диаметър 25 см и разнесете на тънък слой върху дъното, покрито с хартия за печене.

5. Печете на 160 градуса за около 12-15 минути или докато блатът придобие лек златист загар. Не трябва да е сух. Извадете формата от фурната, освободете ринга, махнете дъното и върху дъска обърнете блата. Докато е още топъл, махнете хартията за печене.

6. Процедирайте по същия начин с останалото количество от сместа. Трябва да се получат общо 5 блата.

За пълнежа

1. След като блатовете са готови, разтопете 450 г черен шоколад на водна баня и оставете леко да се охлади.

2. През това време разбийте сметаната с захарта и към нея прибавете леко охладения разтопен шоколад. Разбийте с миксера до хомогенност.

3. Разделете така получения крем на 4 равни части.

4. Подредете тортата, като мажете всеки блат с определеното количество крем. След това приберете в хладилника за 1 час, за да стегне кремът.

За заливката

1. След като тортата стегне, разтопете останалия шоколад заедно със сметаната на водна баня.

2. Залейте тортата, украсете със смлени орехи или шамфъстък и приберете в хладилника за още 1 час.

Внимание: Съдържа орехи, белтък, течна сметана и натурален шоколад, които може да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти