Необходими продукти за 1 торта:
6 яйца
2 ч. ч. пудра захар
50 г какао
200 г краве масло
300 г смлени орехи
2 ванилии
краве масло за тавата
орехи за украса
Начин на приготвяне:
1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват на гъст крем заедно със захарта, какаото и маслото. Част от крема се отделя, за да се намаже тортата.
2. Към крема се прибавят орехите, ванилиите и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се добре.
3. Сместа се изсипва в намазана с масло и покрита с хартия за печене тава.
4. Пече се в загрята до 120–130 градуса фурна до готовност (около 1 час и 15 минути). След като изстине напълно, блатът се намазва с отделения крем и се украсява с орехи.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!