Необходими продукти:
150 г бадемово брашно
100 г кокосово масло
100 г орехи
100 г мед
90 г фини овесени ядки
60 г нишесте от тапиока
250 мл прясно мляко
6 яйца
4 банана
1 ананас
3 ч. л. бакпулвер (без глутен)
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
кокосови стърготини за поръсване
за крема:
500 г крем сирене
200 г кисело мляко
100 г мед
1 ч. л. канела
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Овесените ядки се смилат много добре и се разбъркват с бадемовото брашно, нишестето, бакпулвера, ванилията, канелата и солта.
Яйцата се разбиват с меда.
Добавят се разтопеното кокосово масло и прясното мляко, и отново се разбива.
Сухите съставки се смесват внимателно с течните. Разбъркват се. Прибавят се наситнените орехи, накълцаният на малки кубчета ананас и смачканите банани. Разбърква се.
Сместа се разделя в 3 намазнени и застлани с пергаментова хартия форми за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см.
Всеки блат се пече за по 30–40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
Крем сиренето се разбива с киселото мляко, меда, ванилията и канелата.
Охладените блатове се мажат с крем и се подреждат един върху друг. Завършва се с крем.
Кокосови стърготини се запичат леко в сух тиган и се охлаждат.
Тортата се поръсва с тях.
Прибира се в хладилник, за да стегне добре, след което се нарязва и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци