Торта без глутен

Изкусителна и без брашно

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
150 г бадемово брашно
100 г кокосово масло
100 г орехи
100 г мед
90 г фини овесени ядки
60 г нишесте от тапиока
250 мл прясно мляко
6 яйца
4 банана
1 ананас
3 ч. л. бакпулвер (без глутен)
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
кокосови стърготини за поръсване

за крема:
500 г крем сирене
200 г кисело мляко
100 г мед
1 ч. л. канела
1 ванилия 

Начин на приготвяне:

Овесените ядки се смилат много добре и се разбъркват с бадемовото брашно, нишестето, бакпулвера, ванилията, канелата и солта.

Яйцата се разбиват с меда.

Добавят се разтопеното кокосово масло и прясното мляко, и отново се разбива.

Сухите съставки се смесват внимателно с течните. Разбъркват се. Прибавят се наситнените орехи, накълцаният на малки кубчета ананас и смачканите банани. Разбърква се.

Сместа се разделя в 3 намазнени и застлани с пергаментова хартия форми за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см.

Всеки блат се пече за по 30–40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.

Крем сиренето се разбива с киселото мляко, меда, ванилията и канелата.

Охладените блатове се мажат с крем и се подреждат един върху друг. Завършва се с крем.

Кокосови стърготини се запичат леко в сух тиган и се охлаждат.

Тортата се поръсва с тях.

Прибира се в хладилник, за да стегне добре, след което се нарязва и се сервира.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти