3 яйца
60 г захар
300 г маскарпоне
200 г пюре от кестени от консерва
1 с.л. вино Марсала или ликьор
200 мл топло кафе
100 г бишкоти
какао
Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер - първо на по-ниска скорост и постепенно на по-висока, до получаването на твърд сняг.
2. При жълтъците добавете захарта и разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка, кремообразна смес с бледожълт цвят. Начупете пюрето от кестени на парченца и го добавете към жълтъците. Разбийте за 30 секунди. Добавете маскарпонето и го размачкайте с помощта на шпатула, а след това го разбийте. Добавете разбитите белтъци на 3 порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на шпатула.
3. В купа сипете кафето и добавете ликьорно вино Марсала или ликьор по избор.
4. На дъното на купа сипете един слой от сместа с маскарпоне. Върху него подредете бишкоти, потопени от двете страни за кратко в кафето с ликьор. Върху тях нанесете слой смес с маскарпоне, а след това бишкоти. Продължете до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Поставете в хладилник най-малко за 6 часа.
5. След като извадите тирамисуто от хладилник, го поръсете с какао с помощта на фина цедка.