Тирамису с пюре от кестени

Десерт с дъх на есен

4.33 от общо 3 гласа
15 мин.
Необходими продукти

3 яйца

60 г захар

300 г маскарпоне

200 г пюре от кестени от консерва

1 с.л. вино Марсала или ликьор

200 мл топло кафе

100 г бишкоти

какао

Начин на приготвяне:

1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер - първо на по-ниска скорост и постепенно на по-висока, до получаването на твърд сняг.

2. При жълтъците добавете захарта и разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка, кремообразна смес с бледожълт цвят. Начупете пюрето от кестени на парченца и го добавете към жълтъците. Разбийте за 30 секунди. Добавете маскарпонето и го размачкайте с помощта на шпатула, а след това го разбийте. Добавете разбитите белтъци на 3 порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

3. В купа сипете кафето и добавете ликьорно вино Марсала или ликьор по избор.

4. На дъното на купа сипете един слой от сместа с маскарпоне. Върху него подредете бишкоти, потопени от двете страни за кратко в кафето с ликьор. Върху тях нанесете слой смес с маскарпоне, а след това бишкоти. Продължете до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Поставете в хладилник най-малко за 6 часа.

5. След като извадите тирамисуто от хладилник, го поръсете с какао с помощта на фина цедка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти