Тирамису с круши

Винаги добра идея за десерт

4.5 от общо 2 гласа
Необходими продукти

250 мл вино Марсала

100 г фина захар

1 ч.ч. вода

1 ч.л. ванилова паста

4 твърди круши

500 г сирене маскарпоне

3 с.л. пудра захар

1.5 - 2 ч.ч. пълномаслено кисело мляко

300 г бишкоти

1.5 ч.ч. кафе еспресо

какао

черен шоколад

печени лешници

Начин на приготвяне:

1. Обелете крушите и отстранете сърцевината и дръжките им. Нарежете ги на осминки и ги сложете в купа със студена вода и лимонов сок.

2. В тенджерка сипете захарта, водата, виното и ваниловата паста. Разбъркайте и изчакайте сместа да заври. Поставете крушите в нея. Щом сместа заври, поставете кръг от хартия за печене за капак и гответе на слаб огън 5-8 минути.

3. С помощта на миксер разбийте маскарпонето до гладкост, не прекалявайте с разбиването. Добавете пудрата захар и разбийте до хомогенност. Добавете киселото мляко и разбийте. Поставете сместа в хладилник.

4. Сипете изстиналото кафе в тавичка. Потапяйте всяка бишкота в него, от двете страни. В съд с размери 20х20 см, дълбочина 6 см наредете един слой бишкоти. Върху тях наредете половината круши, полейте с малко от сиропа. Разстелете половината смес с маскарпоне. Наредете втори слой бишкоти, круши, сироп и маскарпоне. Поставете тирамисуто в хладилник за 4 часа.

5. Поръсете тирамисуто с какао, нарязани печени лешници и фино настърган шоколад.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти