Необходими продукти
500 г маскарпоне
400 мл еспресо
20 бишкоти
5 яйца
1 ч.ч. пудра захар
ванилия
какао за поръсване
Тази седмица кулинарната поредица „Хапка“ ни представя любимата рецепта на Сашка Васева.
„Избрах да приготвя италианското изкушение тирамису, защото винаги когато го хапвам, ми напомня за пътуването ми в Италия“, споделя гласовитата певица.
Вижте как да го приготвите и вие.
Отделете белтъците и жълтъците, Жълтъците се разбиват със захарта. Постепенно се добавя и маскарпонето.
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъците.
Бишкотите се натопяват в кафе. Подреждат се ред бишкоти, последван от крем. Правят се няколко реда и се завършва с крем и какао.
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем