100 мл кафе еспресо
2 с.л. кафеен ликьор
4 бр. бишкоти
2 яйца от свободни кокошки
250 г маскарпоне
2 с.л. мед
2 с.л. марсала
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
1. Начупете по 1 бишкота в 4 чаши за мартини.
2. Смесете кафето с кафеения ликьор. Разбъркайте. Разпределете сместа в четирите чаши. Хубаво потопете бишкотите в течността.
3. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с помощта на миксер или на ръка до получаването на твърд сняг.
4. В друга купа сипете маскарпонето и го разбийте. Добавете меда и марсалата и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци и разбийте внимателно, с помощта на дървена лъжица.
5. Разпределете крема в чашите. Поставете ги в хладилник за 20 минути. Преди поднасяне поръсете с какао.