Необходими продукти:
200 г лешници
1 готварски шоколад
50 г мляко, може да се използва соево или кокосово
Захар на вкус ( около 3, 4 лъжици)
1 лъжица кокосово или краве масло
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Запичаме за малко лешниците докато покафенеят и махаме люспите.
В блендер или кухненски робот разбиваме лешниците, млякото, захарта, маслото и ванилията.
Разтапяме шоколада на водна баня и го добавяме към сместа. Разбиваме до получаване на гладка маса.
Добавяме още захар, ако е необходимо.
Прочетете още:
Защо е полезно да похапваме черен шоколад
А сега споделяме с вас една рецепта за шоколадов мус с череши от официалния канал на Бон Апети във Vbox7: