Тарт с боровинки и рикота

Лесен за приготвяне и с неустоим вкус

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

300 г прясна рикота

2 яйца

1 лимон, настъргана кора

1 шушулка ванилия

75 г кафява захар

300 г боровинки

1/2 лимон, сок

250 г маслено тесто

Начин на приготвяне:

1. Направете сами тестото или използвайте купешко. Ако го приготвяте сами, използвайте указанията тук.

2. За пълнежа намачкайте рикотата в купа, с помощта на вилица. Добавете 1 с.л. захар, фино настърганата лимонова кора, остърганата вътрешност на шушулката, ванилия и яйцата. Разбъркайте до хомогенност.

3. Намажете с масло и поръсете с брашно правоъгълна форма с подвижно дъно за тарт (30х10 см). Извадете тестото от хладилника и го разточете върху набрашнен плот в правоъгълна форма, с дебелина 5 мм. Прехвърлете тестото във формата и с пръсти го притиснете добре към дъното и стените. Изрежете излишното тесто (може да го съхранявате до 3 дни във фризера). Надупчете с вилица тестото по дъното.

4. Изсипете пълнежа от рикота върху тестото и го разпределете равномерно.

5. В друга купа сипете боровинките и изтискайте сока на 1/2 лимон върху тях. Добавете останалата захар и леко намачкайте боровинките с вилица. Разбъркайте.

6. Изсипете 2/3 от боровинките върху пълнежа от рикота и ги разпределете равномерно. Печете тарта в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути. След това го оставете да изстине напълно във формата.

7. Внимателно извадете тарта от формата и го прехвърлете върху поднос. Разпределете равномерно останалите пресни боровинки. Нарежете на парчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти