Сурово кокосово „Тирамису“

Да си спомним за лятото с носталгия

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

за блата:
150 г бланширани бадеми
150 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
4–6 сочни фурми
4 с. л. сурово какао на прах
2 с. л. инстантно кафе
2 с. л. вино „Марсала“
за крема:
200 г сурово кашу
210 г бяла част от кокоса (1–2 кокосови ореха)
100 г кокосово масло (студено пресовано)
100 г пудра захар
сурови какаови зърна за украса
сурово какао за поръсване

Начин на приготвяне:

Кашуто за крема се накисва за 5 часа в студена вода, за да набъбне. След това се отцежда и се изплаква. 

Кокосовият орех се почиства, бялата месеста част (за рецептата са нужни 210 г) се смила в блендер с пудрата захар, разтопеното кокосово масло и кашуто. Трябва да се получи гладък крем. Прибира се в хладилник за кратко, за да се втвърди леко, за да се сглоби по-лесно тортата. 

Инстантното кафе за основата се разтваря във виното. 

Фурмите се почистват от костилките. 

Орехите и бадемите се смилат в блендер с фурмите, кафето с виното, какаото и ваниловата захар, ако е нужно се прибавя пудра захар. 

Основата се разточва и от нея с помощта на форма за торта с диаметър 22 см се изрязват два кръгли блата.

Блатовете се мажат с крема и се поставят един върху друг, заравнява се добре. 

Десертът се слага във фризер за 2 часа да стегне. Изважда се поне 5 минути преди да се поднесе. 

Поръсва се с какао и се гарнира с накълцани какаови зърна.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кекс с тахан, сусам и мляко

Двойношоколадов кекс с цял портокал

Бърз кекс с кисело мляко

Ароматен кекс с индийско орехче

Шоколадов кекс с банани

Бисквити от кекс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти