Необходими продукти за 6 бр. тарталети
Продукти за подложката:
1 ч.ч. сурови или печени лешници
1 ч.ч. сурови белени бадеми
12 бр. фурми
Продукти за крема:
1 1/2 ч.ч. микс пресни къпини и малини
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч.ч. сурово кашу
3 с.л. кокосово масло
1 с.л. кокос
Продукти за украса:
кокос
къпини и малини
Начин на приготвяне:
Смелете ядките и фурмите в блендер. Загребете с ръце малко от тестото и оформете подложките на тарталетите в хартиени форми за тарталети или мъфини. Разстелете го по дъното и по стените. Приберете формите в хладилника, докато приготвите крема. За крема пюрирайте плодовете в блендера, заедно с лимоновия сок. Добавете кашуто, кокосовото масло и кокоса и смелете, докато получите хубав крем.
Напълнете формите с крема и заравнете с лъжица. Поръсете по края с кокос и аранжирайте няколко пресни къпини и малини за красота. Охладете в хладилник.
Други рецепти:
Лесен десерт – маскарпоне с къпини
Скъпоценните горски плодове
Идеи за здравословна закуска
Лека плодова торта