Необходими продукти:
400 г праскови
260 г захар
60 г брашно
50 г краве масло (+ за намазване)
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл прясно мляко
4 яйца
Начин на приготвяне:
Прасковите се потапят в кипяща вода, след това се шокират в леденостудена. Обелват се, нарязват се на кубчета и се слагат в касерола, заедно със 130 г захар.
Готвят се около 10 минути, докато течността се изпари и се получи консистенция на мармалад.
Маслото се загрява в подходящ съд, изсипва се брашното и се пържи до златисто. Добавят се прясното мляко и 60 г захар. Бърка се, докато кремът се сгъсти. Съдът се отстранява от котлона.
Жълтъците се отделят от белтъците и един по един се добавят към крема, като се разбърква енергично. Овкусява се с ваниловата захар и се оставя леко да се охлади.
В това време белтъците се разбиват с останалата захар на сняг. След това се разбъркват внимателно с млечния крем.
Форми за брюле се намазват с масло.
В тях се разпределят прасковите.
Отгоре се слага пухкавият крем.
Заравнява се и с пръст се минава покрай ръба.
Суфлетата се пекат около 14 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Сервират се веднага, по желание поръсени с пудра захар.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци