200 мл кокосово мляко
2 кивита
1 авокадо
сокът от 1 лайм
140 г захар
Начин на приготвяне:
От захарта и 120 мл вода на умерен огън се приготвя сироп. Когато се сгъсти, се отстранява от котлона и в него се налива сокът от лайм. Оставя се, да се охлади.
Авокадото се почиства от обвивката и костилката, кивитата се белят. Плодовете се режат на големи парчета. Пюрират се и се смесват с кокосовото мляко и захарния сироп. Разбърква се добре.
Сместа се изсипва в метална купа и се замразява, като периодично се разбърква, за да не се образуват големи бучки. Поднася се в чаши, по желание с настъргана кора от лайм.
Още няколко идеи:
В настроение за сладолед
Как да си направим мелба в ананас
Бърз и вкусен сладоледов десерт
Диетичен домашен сладолед