Сочен кекс с круши

Ароматен плодов десерт

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

3 круши
3 яйца
400 г брашно
300 г меласа
200 г краве масло (със стайна температура)
200 г кафява захар
300 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
2 с. л. смлян джинджифил
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. канела
1 ч. л. смляно индийско орехче

Начин на приготвяне:

Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на 8 парчета по дължина. 

Половината от маслото се разтопява в тиган. Поръсва се с половината от захарта и когато тя започне да се разтопява, се слагат крушите. Готвят се десетина минути – до златисто. 

След това се подреждат във форма за кекс с диаметър 22 см, застлана с пергаментова хартия. Получилият се сироп от готвенето на крушите се запазва. 

Брашното се смесва с бакпулвера, джинджифила, канелата и индийското орехче. 

Останалите масло и захар се разбиват до пухкава смес. Добавят се яйцата и меласата и пак се разбива. Към тях се поръсва половината от сместа с брашно и се разбърква. 

Налива се млякото и отново се разбърква. Накрая се сипва останалото овкусено брашно и се разбърква, до хомогенизиране. Тестото се излива върху крушите. 

Пече се 1 час в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор. Охлажда се за 20 минути и се обръща. Сиропът от крушите се загрява със сметаната за 5 минути. 

Кексът се сервира със сметановия сос. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти