Създадено за Olympus

Сладък омлет със заквасена сметана

Толкова фин и лек, че можете да го изядете сами целия

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

компот от кайсии - 1 буркан

яйца големи - 3 бр 

масло - 3 с.л. 

брашно - 1/4 ч.ч. 

заквасена сметана - 1/4 ч.ч. 

пудра захар - 1 с.л. 

захар - 2 с.л. 

Дори и да сте подходили скептично към този сладък омлет с компот от кайсии и заквасена сметана*, отношението ви ще се промени диаметрално още с първата хапка. Невероятно гладък и фин, сладък, но не прекалено и толкова лек, че можете да го изядете сами целия. Все пак не бъдете егоисти и го споделете. Нали храната винаги е по-вкусна, когато е споделена!

Списъкът с продукти за нашия сладък омлет е семпъл. Звездите в него са две – компотът от кайсии, разбира се, и заквасената сметана. Именно тя го прави толкова нежен и в същото време плътен и с богат млечен вкус. За да не става твърде яйчен и рошав, се пече, а не се пържи. Така успява и да се сготви равномерно.

До неотдавна беше модерно да се осмива приготвянето на компот и каквато и да е зимнина, защото било “селско”. Не беше нужно много време, за да осъзнаем, че някои вкусове не могат да бъдат заменени с нищо и да започнем да ги ценим отново. Освен този сладък омлет с компот от кайсии сме ви приготвяли великолепен сладкиш, както и крем с цедено кисело мляко. Специфичната му киселинност го прави особено подходящ за десерти. Която и от тези рецепти да изберете, няма да сбъркате. Макар че ние ви препоръчваме и трите.

Начин на приготвяне:

1. Отцедете кайсиите като запазите сиропа. Трябва да имате 6-8 половинки кайсии и 1/2 ч.ч. сироп.

2. Загрейте фурната на 200 градуса, разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие с диаметър 20 см.

3. Разбийте сиропа с брашното в средноголяма купа, добавете яйцата, захарта, сметаната и 1 с.л. от разтопеното масло от тигана и бъркайте до получаване на гладко тесто.

4. Изсипете тестото в тигана и подредете отгоре равномерно половинките кайсии.

5. Сложете тигана на силен котлон за около 2 минути, а после го преместете във фурната. Печете около 20 минути до зачервяване.

6. Извадете омлета от фурната, охладете го и го поръсете с пудра захар.

7. Сервирайте десерта направо от тигана или го прехвърлете в чиния като преди това освободете залепналите краища.

Внимание: Съдържа яйца, брашно, масло и заквасена сметана, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти