200 г брашно
200 г захар
8 средно големи яйца
1 щипка канела
1 щипка сол
кората от 2 лимона
за сервиране:
400 мл прясно мляко
100 г захар
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Жълтъците се отделя от белтъците и се разбъркват с канелата и настърганите лимонови кори.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и към тях постепенно и при постоянно разбиване се добавя захарта.
Жълтъците се изсипват в разбитите на сняг белтъци и се разбъркват внимателно.
Поръсва се пресятото брашно и отново се разбърква внимателно.
Дъното на тава се застила с пергаментова хартия и върху нея от сместа се оформят кръгли сладки с диаметър 12 см.
Пекат се, на няколко пъти, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути.
По желание сладките се заливат с горещо мляко, подсладено със захар и ароматизирано с канела и настъргана лимонова кора.
Прочетете още:
Как да си направим сладки мечета