Необходими продукти:
125 г меко масло
180 г кафява захар
150 г бяла захар
3 яйца
250 мл червено вино
200 г брашно
60 г какао
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, какаото, содата и бакпулвера.
В друга купа разбийте масло, бяла и кафява захар. Когато се смесят добре, добавете и яйцата.
Съвет: След всяко яйце разбърквайте с миксер, за да може хубаво да се поеме от сместа.
Постепенно прибавете сухите съставки и виното.
Намажете тава с масло, поръсете с какао и изсипете сместа в нея.
Печете на 180 градуса около 35-40 мин.
През това време разтопете 50г масло и 100г шоколад на водна баня. Изчакайте няколко минути, добавете лъжица заквасена сметана.
Покрийте сладкиша с глазурата и поднесете с чаша вино.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци