500 г круши
170 г краве масло (на стайна температура)
170 г брашно
2 яйца
160 г захар
1 ч. л. канела
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
80 г печени орехи
пудра захар за поръсване
за основата:
40 г краве масло
100 г чаени бисквити
Начин на приготвяне:
Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на не много тънки филийки. Маслото и захарта се разбиват много добре. Към тях се добавят яйцата и отново се разбива.
Сипва се брашното и пак се разбива. Прибавят се канелата, бакпулверът, ваниловият екстракт и смлените орехи и се разбърква с шпатула.
Тавата за печене се намазва добре с мекото масло за основата и в нея се подреждат бисквитите. Върху тях се разпределят крушите.
Отгоре се покрива с тестото. Сладкишът се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Още рецепти: