Сладкиш с ядки и сушени плодове

Идеален за следобедна закуска или офис пауза

4.4 от общо 5 гласа
70 мин.
Необходими продукти

ядки микс сурови - 200 гр

сушени плодове микс - 300 гр

брашно - 100 гр

натурален шоколад - 90 гр

мед - 120 гр

кафява захар - 2 с.л.

пудра захар - 1/2 ч.ч.

лимонова кора - 1 с.л.

портокалова кора - 1 с.л.

джинджифил на прах - 1/3 ч.л.

канела - 1 ч.л.

ванилов екстракт - 1 ч.л.

Хрупкаво, ядково, плодово, сладко, с аромат на канела и сух джинджифил и нежни цитрусови нотки – така може да си представите всяко парче от сладкиша с ядки и сушени плодове по рецепта на Mate Kitchen. И чаят, и кофеиновите напитки му подхождат еднакво добре.

Този десерт съчетава продукти, които са полезни и обичайно предпочитаме вместо тестените изкушения, хапваме ги между яденията и често на крак.

Кулинарите от Mate Kitchen обаче умишлено не посочват какво трябва да съдържа миксът от ядки. Класиката е лешници, бадеми и кашу, но това в никакъв случай не трябва да ви ограничава. Може да добавите по желание сурови фъстъци, бразилски орехи или кайсиеви ядки. При плодовете имате възможност да се развихрите с вкуса – боровинки, череши, сини сливи, годжи бери, стафиди, фурми, смокини, кайсии, ягоди… На практика вашият сладкиш с ядки и сушени плодове може бъде различен всеки път. Това, което е безспорно сигурно, е, че винаги е безупречен!

Начин на приготвяне:

1. Сложете ядките в тавичка и ги запечете за десетина минути на 180 градуса.

2. През това време нарежете плодовете на кубчета. Сложете ги в купа и към тях прибавете цитрусовата кора, както и леко охладените ядки.

3. Добавете джинджифила и канелата, брашното и пудрата захар и разбъркайте добре.

4. Сложете меда в касерола и го загрейте на котрона. При него сложете шоколада, кафявата захар и ванилията. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.

5. Изсипете тази смес при плодовете и ядките. Разбъркайте много добре. Получава се твърдо и лепкаво тесто, което трябва да се бърка много бързо, защото шоколадът и медът се стягат.

6. Разпределете лепкавото тесто в тавичка с диаметър не по голям от 20 см и дъно, поктито с хартия за печене. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

7. След като десертът се охлади напълно, го поръсете с пудра захар, нарежете на парчета и поднесете.

Внимание: Съдържа брашно и натурален шоколад, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти