Сладкиш с грозде

Сладкиш с грозде

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти
  • яйца - 2 броя - 1.33 лв
  • захар + 1/2 ч. ч. за овалване на гроздовите зърна - 1 ч.ч. - 0.54 лв
  • кисело мляко - 200 гр - 0.75 лв
  • масло - 65 гр - 1.71 лв
  • бакпулвер - 3/4 пакетче - 0.21 лв
  • брашно - 350 гр - 0.66 лв
  • ванилия - 2 броя - 0.10 лв
  • канела - 1 щипка - 0.02 лв
  • грозде без семки - 200 гр - 1.00 лв
  • пудра захар за поръсване

Ако търсите рецепта за есенен десерт, но да не е с ябълки или круши, нашият сладкиш с грозде е точното попадение. Ако досега сте хапвали гроздето само в суров вид, ще се изненадате колко приятен и мек вкус има, когато премине термична обработка. Обещаваме, че няма да останете разочаровани.

Продуктите за сладкиш с грозде са традиционните – яйца, брашно, захар, масло, кисело мляко, аромати. Звездата тук са гроздовите зърна. За да си спестим време и усилия, взехме грозде без семки. Може, разбира се, да ползвате и обикновено грозде. В такъв случай ще се наложи да си поиграете и да го почистите от семките. Десертът става по-ефектен, ако ползвате червено грозде. Вземете от сортовете с изявен вкус и аромат, за да обогатите още повече своя сладкиш. 200 г са напълно достатъчно количество да покриете цялата повърхност на кекса.

Тук ще ви издадем една малка, но много вкусна тайна. Когато извадите изпечения сладкиш с грозде от фурната, вземете листенце-две индрише, смачкайте го между пръстите си леко и внимателно натъркайте цялата повърхност на десерта. След това поръсете щедро с пудра захар. Индришето и гроздето се обичат, това е задължителната подправка за компота от грозде. То придава различен, но много приятен лимонов вкус.

Когато сте готови, единственото, което ви остава, е да си отрежете едно парче, да си направите чай или кафе и да се усамотите за вкусна пауза.

  1.  Разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко, размекнатото масло, брашното, в което сте изсипали бакпулвера, и ванилията.
  2.  Измийте гроздовите зърна и ги разполовете. След това ги оваляйте в захар.
  3.  Изсипете сместа за сладкиша в намазнена и набрашнена тава. Отгоре подредете оваляните в захар половинки от гроздето.
  4.  Печете сладкиша на 170 градуса за около 30 минути или до готовност. След като го извадите от фурната, го поръсете с пудра захар.
  5. Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти