120 г брашно
80 г филирани бадеми
100 г захар
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка канела
1 шушулка бурбонска ванилия
50 г краве масло (със стайна температура)
50 г мед
100 мл прясно мляко
3 яйца
300 г плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки)
За поднасяне:
200 г гъсто кисело мляко (с висок процент масленост)
2 с.л. мед
1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Смелете бадемите със захарта. Смесете ги с брашното, бакпулвера и канелата.
Разбийте маслото с меда. Добавете яйцата, разбийте, сипете млякото и пак разбийте. Ароматизирайте със семенцата от шушулката ванилия.
Сипете сухите съставки към течните и разбъркайте, за да стане хомогенна смес.
Накрая добавете нарязаните на кубчета ягоди и целите къпини, малини и боровинки. Разбъркайте, внимателно.
Изсипете във форма за кейк с махащо се дъно, намазана с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса за 30 минути.
Разбъркайте киселото мляко с меда и канелата.
Поднесете сладкиша с ароматното мляко.
Съвет:
Измийте плодовете предварително и ги оставете да изсъхнат добре, за да не вкарвате вода в тестото.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още: