Сладкиш „Париж-Брест“ с малинов крем

Пухкав и красив френски десерт с парено тесто

3.67 от общо 3 гласа
90 мин.
Необходими продукти

65 мл прясно мляко

65 мл вода

щипка сол

5 г захар

45 г безсолно масло

70 г брашно

2-3 яйца

25 г филирани бадеми

 

За крема:

450 г сладкарска сметана

125 г малини

100 г захар

 

Допълнително:

250 г малини

пудра захар

Начин на приготвяне:

1. За пареното тесто сипете прясното мляко, водата и захарта в тенджерка. Добавете маслото и разбъркайте, докато то се разтопи. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато се образува лъскава смес.

2. Пресипете тестото в кухненски робот и разбийте. В купичка разбийте яйцата и ги добавете малко по малко без да спирате разбиването. Тестото е готово, когато след загребване с лъжица то свободно пада от нея. Пресипете тестото в пош с назъбен накрайник (диаметър 16 мм).

3. Напръскайте плоска тава с мазнина, а след това поръсете с брашно. С помощта на ринг (диаметър 7 см) отбележете 6 кръгчета. Оформете кръгчетата с тесто. Поръсете всеки ринг с филирани бадеми. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути, след това намалете на 150 и печете 10-15 минути, накрая печете на 130 градуса за още 15-20 минути. Оставете тестените кръгчета да изстинат напълно.

4. За крема разбийте сметаната заедно със захарта до плътност. Добавете малините и ги намачкайте. Разбъркайте и пресипете в пош с назъбен накрайник (12-16 мм).

5. С помощта на назъбен нож разрежете всеки кръг на две, по хоризонтал. Върху долната част шприцовайте крем с малини. Върху него подредете няколко половинки малини и поставете горната половина. Поръсете с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти