120 г меко масло
240 г пюре от кестени
84 г яйца
120 г кристална захар
120 г фино смлени бадеми
2.5 г бакпулвер
90 г белени варени кестени
90 г замразени малини
масло за намазване
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
В купата на миксера смесете кестеновото пюре и маслото. Разбивайте на ниска скорост за кратко, за да се смесят леко. Добавете на няколко пъти яйцата и разбийте.
В друга купа смесете захарта, бадемите и бакпулвера. Добавете ги към сместа с пюре от кестени и разбъркайте. Добавете нарязаните на едро варени кестени в тестото и внимателно разбъркайте.
Намажете 2 малки продълговати форми за печене с масло. Загрейте фурната на 150 градуса. Изсипете половината тесто във формите, сложете малините една по една в тестото, на различна дълбочина. Сипете отгоре другата половина от тестото и отново сложете една по една малини вътре в тестото, загладете го с шпатулата. Поръсете с малко кестени и малини.
Печете във фурната около 30 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата. Извадете, поръсете с пудра захар и поднесете.
► Шоколадов кекс с червено вино
► Ароматен кекс с индийско орехче
► Мраморен кекс с парченца шоколад