Графичният символ на деня на свети Валентин - сърцето, в тази рецепта е претворен в неустоима комбинация от бита сметана, горски плодове и кокосов орех. Спазете романтичния дизайн и зарадвайте любимия и себе си с този изумително вкусен десерт!
Необходими продукти за 6 броя:
За блата:
1 ч. ч. брашно
3 с. л. кокосови стърготини
1 ч. л. сода бикарбонат
3 яйца
1 ч. ч. пудра захар
150 мл прясно мляко
2 с. л. стопено масло
За крема:
200 г замразени горски плодове
6 с. л. пудра захар
2 ч. ч. течна сметана за разбиване
4 с. л. гъсто кисело мляко 4,5%
за украса:
4 с. л. сладко от малини
цветни перли
Брашното се пресява и се смесва с кокосовите стърготини и содата.
Яйцата се разбиват със захарта с миксер на бързи обороти за 4 мин. Добавят се млякото и маслото. Сипва се брашнената смес, като се разбърква леко с дървена лъжица. Сместа се слага във форма с диаметър 28 см и се пече във фурна, загрята до 170° С около 20 мин. Охлажда се 10 мин. във формата, изважда се и се оставя за изстине напълно.
Блатът се разрязва хоризонтално на два пласта, които с формички се нарязват на сърца.
Замразените горски плодове за крема се разбъркват с 2 с. л. от захарта и се слагат в микровълновата фурна за 2-3 мин..
Сметаната се разбива на сняг, добавят се киселото мляко и останалата захар. Разделя се на 2 части. Към половината се добавят 3-4 с. л. от размразените горски плодове. Разбърква се с лъжица.
Половината от сърцата се намазват с по 1 с. л. от останалите горските плодове, заедно с отделения сок. Отгоре се намазват с розовия крем и отгоре се слагат останалите сърца.
Шприцоват се с бялата сметана и се напълват със сладкото от малини. Може да се украсят с перли и натрошени цветни бонбони.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: