8 точени кори
4 праскови
250 г сирене „Маскарпоне“
125 г краве масло
80 г мед
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. семена кориандър
захар за поръсване
Днес ви представяме една рецепта за сладки охлювчета с праскови и маскарпоне:
Прасковите се режат на тънко.
Маскарпонето се смесва с меда, ваниловата захар и счуканите семена кориандър.
Четири броя точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с разтопено масло.
Режат се на 6 ленти по дължина.
Всяка лента се маже с крема от маскарпоне, отгоре се подреждат плодовете.
Завиват се охлюви.
Подреждат се с отвора нагоре в дупките на форми за мъфини.
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Охлаждат се и се поднасят, поръсени с пудра захар.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още сладки предложения:
- Бързи сладки с шоколад
- Сладки с шоколадов чипс и портокал
- Сладки с шамфъстък и глазура
- Кокосови сладки