Необходими продукти:
2 леко кисели ябълки
220 г брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
100 г масло
60 г кафява захар
1 щипка сол
1 чаена лъжичка канела на прах
75 г овесени ядки
1 яйце
4-5 супени лъжици прясно мляко
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 200 градуса и застиламе тава с хартия за печене.
Измиваме ябълките, обелваме ги, изчистваме ги от семките и ги нарязваме на малки кубчета.
Брашното и бакпулвера поставяме в купа и ги смесваме с маслото, предварително нарязано на кубчета. Леко стриваме сместа с ръце, докато получим трохи.
В друг съд слагаме останалите продукти, без млякото и яйцето, и ги добавяме към трохите. Накрая прибавяме яйцето и достатъчно мляко, за да омесим добре съставките.
С две лъжички или с лъжица за сладолед взимаме от сместа и оформяме топчета (с големина на орех), които поставяме на разстояние около 3 см едно от друго.
Печем сладките 15 минути и ги оставяме да изстинат върху решетка.
Сладки хапки
С ябълки и овесени ядки
18198