500 г брашно (+ за замесване)
125 г краве масло
60 г перлена захар
50 г захар
170 мл прясно мляко
1 яйце
1/2 кубче прясна мая
1 щипка сол
за гарниране:
350 г крем сирене
300 г пресни боровинки
300 г къпини
100 г цедено кисело мляко
50 г пудра захар
1 с. л. мед (+ за поливане)
1 ванилия
кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в затопленото мляко, заедно с щипка захар. Поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
Брашното се смесва със солта, налива се шупналата мая.
Добавят се разтопеното масло, яйцето и останалата кристална захар и перлената захар. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса.
След това се разделя на 4 топки и се оставя да втаса повторно.
Крем сиренето се смесва с цеденото мляко, настърганата лимонова кора, захарта, ванилията и меда.
Топките тесто се разточват на тънки, кръгли кори – основи за пица.
Във фурната се слага камък за пица и тя се включва на 220 градуса. Върху тестото се маже белият крем, отгоре се поръсват плодовете. По желание се полива с мед.
Всяка пица се пече 8–10 минути, изважда се и се сервира.
Още вкусни хрупкави предложения:
- Брускети с моцарела
- Вкусните италиански братовчеди
- Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
- Брускети с домати
- Домашни брускети