Необходими продукти за 5 бр.:
1 пакет чаени бисквити с масло
50 гр. орехи
50 гр. лешници
100 гр. меко масло
1 ч.л. ром
1 ванилия
2 с.л. горчиво какао
2 с.л. пудра захар
кората от 1 портокал
Продукти за топинга:
50 гр. бял шоколад
портокалова кора за украса
Начин на приготвяне:
Смелете орехите и лешниците в робота и добавете бисквитите. След като се смелят, нарежете мекото масло на парченца. Прибавете какаото, пудрата захар, ванилията, рома и портокаловата кора и пасирайте. Оформете скаличките с ръце и ги подредете в чиния. Разтопете белия шоколад на водна баня и полейте върховете на скаличките с него. Поръсете с портокалова кора за украса. Охладете ги в хладилник за няколко часа преди консумация.