Шоколадово-кокосова торта

Красива и празнична

2 от общо 4 гласа
90 мин.
Необходими продукти

за тестото:
250 г брашно
180 г захар
50 г какао
200 мл прясно мляко
70 мл олио
3 яйца
2 с. л. кокосови стърготини
1 пакетче ванилова захар (10 г)
1 пакетче бакпулвер (10 г)
за крема:
2 пакетчета пудинг с шоколад и кокос
1 л прясно мляко
160 г захар
за глазурата:
175 г крем сирене
100 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
1–2 с. л. бял ром с аромат на кокос
за украса:
захарни конфети
захарни перли

Начин на приготвяне:

Брашното за блата се смесва с бакпулвера, какаото, ваниловата захар и кокосовите стърготини. 

Яйцата и захарта се разбиват много добре, наливат се смесените олио и прясно мляко, и се разбърква. 

Сухите съставки се сипват при яйчената смес и се разбива с миксер, до хомогенизиране. 

Тестото се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия, и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути. 

Охлажда се, заравнява се и се реже на три блата. 

Пудингът за крема се смесва със захарта и 100 мл студено мляко. Останалото мляко се кипва в тенджера. 

Разтвореният пудинг се изсипва към горещото мляко и се бърка, докато се сгъсти. 

Във форма за торта се редуват блат, топъл пудинг и така, докато се завърши с блат. Тортата се оставя в хладилник за 4 часа, за да стегне. 

Маслото, крем сиренето и захарта за глазурата се разбиват много добре. Ароматизира се с рома. 

Тортата се освобождава от формата, маже се с глазура и се декорира със захарната украса.

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти