175 г масло
50 г сушено манго и ананас
100 г кокосово брашно
2 яйца
100 мл прясно мляко
100 г какао
100 г тъмнокафява захар
20 бр. ягоди
захар
счукани зърна черен пипер
Не е нужно да избирате между шоколада и ягодите, защото двете сладки изкушения са страхотен тандем!
Днес ви предлагаме лесна рецепта за брауни със сушени плодове и печени ягоди.
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тиганче и добавете нарязаните на ситно сушени плодове (може да използвате и стафиди, фурми, кайсии и т.н.). Щом плодовете поомекнат, дръпнете от огъня.
2. В купа сипете захарта и добавете разтопеното масло със сушените плодове. Разбъркайте енергично и щом сместа изстине, добавете яйцата. Разбъркайте и добавете кокосовото брашно и какаото. Разбъркайте. Накрая добавете прясното мляко и разбъркайте до хомогенност.
3. Намажете с масло дъното и стените на 2 малки чугунени съдчета и разпределете сместа в тях. Поставете ги върху загрята скара, на индиректен огън. Поставете капака и печете 30-35 минути, докато клечката, с която проверявате сладкиша, излезе напълно чиста.
4. Почистете ягодите от листенцата и ги нанижете цели на предварително накиснати във вода дървени шишчета. Може да използвате по две дървени шишчета за всяка порция от по 5 ягоди. Поръсете ягодите със захар и ги поставете върху скарата, в зоната между директния и индиректния огън. Поръсете с още захар и черен пипер. Печете по 1 минута от всяка страна.
5. Поднесете шоколадовото брауни с печени ягоди на шишче.