150 г шоколад (55% какао)
110 г безсолно масло
3 яйца размер L
110 г захар
45 г брашно
30 г какао
3 г сода бикарбонат
70 г орехи пекан
100 г течна сметана (35% масленост)
20 г пудра захар
Начин на приготвяне:
В купа сложете начупения или нарязания шоколад и маслото. Поставете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и 30 секунди. Извадете и разбъркайте енергично до получаване на гладка смес.
В голяма купа разбийте яйцата с помощта на тел и добавете захарта малко по малко. Добавете изстиналата шоколадова смес и разбъркайте до хомогенност.
Пресейте брашното, какаото и содата върху лист хартия за печене.
Добавете сухите съставки малко по малко към сместа. Разбъркайте до хомогенност. Нарежете на едро орехите ги добавете в сместа. Разбъркайте.
Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна тава. Разпределете сместа равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути. Оставете сладкиша да изстине за няколко минути. След това го извадете и го охладете напълно като го поставите върху решетка.
Нарежете браунито на 16 еднакви квадратни парчета. Поднесете браунито с разбита сметана с пудра захар до 3/4 плътност.
Прочетете още:
Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко