160 г безсолно масло
320 г качествен натурален шоколад
140 г фина захар
140 г мека кафява захар
4 яйца
1/2 ч.л. ванилова паста
110 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
20 г холандско какао
щипка сол
125 г качествен млечен шоколад, чипс
125 г качествен натурален шоколад, чипс
Начин на приготвяне:
1. Начупете шоколада, а маслото нарежете на кубчета. Сложете ги в стъклена купа и разтопете на водна баня, като разбърквате бавно, докато се разтопят.
2. В друга голяма купа разбийте яйцата с двата вида захар и ваниловата паста. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност.
3. Добавете пресятите сухи съставки - брашно, какао, бакпулвер и сол. Разбъркайте до хомогенност.
4. Накрая добавете двата вида шоколадов чипс и разбъркайте.
5. Разделете сместа по равно в две квадратни форми (16х16 см), постлани с хартия за печене. Печете браунито в предварително загрята фурна на 170 градуса в продължение на 25 минути. Сладкишът трябва да е стегнат и еластичен на пипане отгоре, а отвътре - мек.
6. След като браунито изстине леко, извадете го от формата и отрежете неравните краища от всички страни. След това го нарежете на еднакви квадратни парчета.