400 г натурален шоколад (70% какао)
160 мл пълномаслена течна сметана
1 1/2 с.л. кафе еспресо
1/4 ч.ч. печени лешници
какао
щипка сол
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парченца в купа.
Сипете сметаната в тенджерка и я оставете да заври. Излейте я веднага върху шоколада. Разбърквайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Добавете кафето. Разбъркайте.
Покрийте купата с прозрачно фолио и я поставете на тъмно и хладно място за 4 часа.
В тавичка сипете какаото и добавете предварително смлените, но не съвсем фино обелени печени лешници. Добавете щипка сол и разбъркайте.
Потопете лъжица за сладолед в какао и изтръскайте. След това загребете от шоколадовата смес с нея. Пуснете топчето в тавата с какао и лешници. Правете трюфелите на порции. Оваляйте всяко топче в какаото и лешниците, след това го оформете между дланите си и отново оваляйте. Подредете шоколадовите трюфели върху поднос.
Прочетете още:
Какво има в кухнята на един веган
Най-известните жени вегани на Холивуд
Бионсе пуска програма за веган диета